Vrijwilligers gezocht die willen meehelpen aan een succesvolle Floriade

Geschreven door Redactie

Op 18 januari 2022 - met het verzetten van de Aftelklok op Esplanade - is de wervingscampagne ‘Hey FloriadeFan’ officieel gestart.

Hiermee zoeken we naar diverse vrijwilligers die zich inzetten als host (gastheer/gastvrouw) tijdens het half jaar dat Floriade Expo 2022 geopend is – van 14 april tot en met 9 oktober 2022 - zowel in de stad als bij Floriade zelf. Hosts zijn trotse Almeerders die hun stad willen promoten en een bijdrage willen leveren aan een succesvolle Floriade. Er zijn veel verschillende rollen, voor jong en oud, zodat iedereen die dat wil een steentje kan bijdragen. Op de website Floriadefan.nl staat meer informatie over de rollen en over het aanmelden. Verder wordt er op 2 februari een online bijeenkomst georganiseerd voor meer informatie.

Voor het werven van de Hosts trekken Floriade en de gemeente Almere gezamenlijk op. Samen hebben zij de campagne ‘Hey FloriadeFan’ opgezet. Ieder van deze organisaties is op zoek naar Almeerders die hun steentje bij willen dragen om mee te helpen aan een succesvolle Floriade.

Verschillende rollen

Wat zijn die verschillende rollen? Er zijn City Hosts die op station Almere-Centrum of Esplanade de Floriade-bezoekers een warm welkom geven. In het Floriade-park zijn Machinisten, Service Hosts en Tour Gids nodig. En in het Amsterdam-Almere paviljoen en het Kunstpaviljoen kun je als Host de bezoekers verwelkomen in het paviljoen. Er is voor iedereen wel een rol die bij hem of haar past.

Trots op Floriade

Een Host kan samen met andere Almeerders ervoor zorgen dat de wereld Almere leert kennen en dat alle bezoekers aan Floriade Expo 2022 een warm welkom ervaren, zowel in de stad als bij de Expo zelf. Als Host ontmoet je andere Almeerders en is er tijd voor gezelligheid en het geeft positieve groene vibes. Alle Hosts zijn herkenbaar door hun kleding en worden goed voorbereid via bijvoorbeeld een e-learning over Almere en Floriade. Zo kunnen zij bezoekers van alles vertellen over Almere en Floriade.
Onze Ambassadeurs