Keller verrast door selectie voor Zwitserland

Geschreven door Paula Blesing

Doelman Stijn Keller van Jong Almere City FC is verrast dat hij is geselecteerd voor twee oefenwedstrijden van het nationale team van Zwitserland voor spelers onder de 20 jaar. De 19-jarige Keller kan voor Zwitserland uitkomen omdat hij naast de Nederlandse ook de Zwitserse nationaliteit heeft.

"Dit is een droom die uitkomt", zegt de vaste doelman van Jong Almere City FC. "Ik heb al een paar trainingsstages meegedaan met de Zwitserse selectie, maar zat er steeds net niet bij. Om nu wel bij de selectie te zitten, is heel mooi." 

Keller mag keepen in de uitwedstrijden tegen Polen op donderdag 14 november en tegen Italië op maandag 18 november. De taal is volgens hem geen groot obstakel. "Ik spreek redelijk Duits, maar het Zwitserse dialect is wel moeilijk te verstaan. Meestal moet de trainer het nog apart aan mij uitleggen in het Engels, maar dat is geen probleem". 

Als hij niet meer bij de jeugd speelt, moet Keller gaan kiezen onder welke vlag hij wil spelen. Daar is hij nu nog niet mee bezig. "Ik ben nu vooral met Zwitserland bezig. Over die keuze ga ik pas later nadenken." Hij hoopt bij City door te stromen naar een plek onder de lat bij de hoofdmacht.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.