Expositie Friedländer geopend over Johan Cruijff

In Café op 2 op het Stadhuisplein in Almere is vanaf zondagmiddag een expositie van foto’s van voetballegende Johan Cruijff te zien.

De opening was zondagmiddag om 14:00 uur, omdat Cruijff met rugnummer 14 speelde.

Fotograaf Bob Friedländer uit de stad maakte in het verleden veel foto’s van de grootste voetballer die Nederland ooit gekend heeft. In het café hangen de 14 mooiste momentopnamen, gemaakt door Friedländer. De fotograaf was bij veel wedstrijden en trainingen van Cruijff en maakte bijzondere foto’s. 

Een favoriet van Friedländer is het kiekje waarop een spandoek is te zien met de tekst ‘welkom terug Johan’. Cruijff keerde na een periode in het buitenland toen terug bij Ajax. Op de foto waarop de voetballer te zien is met de Europacup is de Almeerder ook erg trots.

In totaal heeft Friedländer bijna 600 foto’s van Cruijff. De expositie is tot en met 31 december te zien in Café op 2 en de toegang is gratis.

Onze Ambassadeurs