Zo'n 200 mensen nemen deel aan kleurrijke Diversiteit Parade

Geschreven door Redactie

Zo'n 200 mensen liepen zondagmiddag mee in de eerste Diversiteit Parade van Almere. De feestelijke wandeling, onder begeleiding van een brassband, begon op De Grote Markt en eindigde na ongeveer een uur op het Stadshuisplein. De optocht maakt onderdeel uit van Keti Koti. Dat is de herdenking van de afschaffing van de slavernij.

Deelnemers werden opgeroepen om te komen in klederdracht van het land van herkomst. Daardoor trok er een kleurrijke stoet door het centrum. Door deze parade hoopt Anneke Dalger van de organisatie dat mensen verbroederen. "Nederland is niet wit meer en dat zal het ook nooit meer worden. Onze ogen moeten open gaan. We moeten zorgen dat we bij elkaar komen en een leuke samenleving maken."

Volgens de organisatie is het nodig Almeerders bij elkaar te brengen, omdat "mensen steeds verder uit elkaar gedreven worden." Door dingen samen te doen en elkaar te leren kennen, ontstaat meer begrip en kan verbroedering ontstaan. Als we elkaars pijn kennen, snappen we elkaar beter". De organisatie vindt dat juist in Almere nodig, omdat in deze stad ruim 160 verschillende nationaliteiten wonen.

Onze krant nog niet ontvangen?