Creatief bezig op een natuurlijke en verantwoorde manier

Geschreven door Redactie

Op zaterdag vijf september organiseert atelier De Ambachtelijke Korf in Almere Hout een workshop botanisch verf en papier maken. Tijdens deze workshop leer je om met planten, kruiden, bomen, klei en aarde op een natuurlijke en verantwoorde manier kleurstoffen te maken.

In de naastgelegen verftuin staan veel planten die je kan bekijken, ruiken en gebruiken om mee te schilderen. De natuurlijke kleurstoffen die uit de planten komt zijn kleurecht, dat wil zeggen dat deze niet zullen vervagen door zonlicht. Van het overgebleven afvalmateriaal zal handgeschept papier worden gemaakt, zodat niks verloren gaat.

De workshop is van 10:30 tot 16:00 en kost 89 euro per persoon. Dit is inclusief alle benodigde materialen zoals schildersdoeken, verf en de beschikbare planten. Ook zal er een lunch geserveerd worden met koffie en thee. Aanmelden kan via www.deambachtelijkekorf.nl/


Onze Ambassadeurs