Almere City FC bezorgt NAC eerste nederlaag oefencampagne

Geschreven door Redactie
Almere City FC bezorgt NAC eerste nederlaag oefencampagne Foto gemaakt door: Ron Baltus

Almere City FC heeft dinsdag de oefenwedstrijd tegen NAC Breda met 1-2 gewonnen.

De eerste nederlaag van de Bredanaars deze voorbereiding komt tot stand door doelpunten van Tim Receveur en Daniël Breedijk, nadat Almere City FC al vroeg in de wedstrijd op achterstand wordt gezet.

NAC is deze zomer goed op dreef. De ploeg, die deze zomerstop synoniem staat aan ‘onrust’, heeft het op het veld goed voor elkaar. De formatie van de tot hoofdtrainer gepromoveerde Edwin de Graaf verloor in de voorbereiding nog geen wedstrijd. En dat is knap, met affiches tegen Maccabi Tel Aviv en Eredivisionist Sparta Rotterdam als gevaarlijke colletjes in het oefenlandschap.

Waar die kracht ligt, laat NAC Breda in de eerste minuten zien. Bij de eerste de beste speldenprik van de Brabanders is het raak. Net als in de oefenwedstrijd tegen de Kasteelheren prikt Ralf Seuntjens vroeg in het duel achter de keeper.

Terwijl de regen uit de hemel gutst, vindt Almere City FC toch een stukje stevige grond om zich te verankeren. Tijd en ruimte om te jammeren is er echter niet, omdat vanuit de eerste de beste aanval daarna de gelijkmaker valt. Spits Maarten Pouwels kapt zichzelf vrij en geeft een pass op maat richting Tim Receveur, die vrij binnen elf meter niet kan missen.

Na de gelijkmaker lijkt het alsof de boeien van de Bredase opponent langzaam open breken en het duel echt loskomt. De geel-zwarte formatie ziet toe hoe keeper Agil Etemadi twee keer een sta-in-de-weg is en een vermakelijke scorpion kick van jeugdexponent Boris van Schuppen (vanaf zo’n 13 meter) scheert maar rakelings over. Almere City FC krijgt op haar beurt een grote kans via Duijvestijn en een geplaatst schot van Stije Resink. De eer van de 1-2 valt echter ten beurt aan ‘Flying Dutchman’ Daniël Breedijk, die net zoals vorige week tegen FC Dordrecht met een onmogelijke kopbal scoort.

Ook in de tweede helft komt Almere City FC tot frivool voetbal en creëert het -in tegenstelling tot de Bredase opponent- kansen. De grootste na rust is voor Oussama Bouyaghlafen, die nagenoeg voor een leeg doel naast prikt. Dat doel komt zo leeg, omdat keeper Van de Merbel een schotkans van Anass Ahannach naar de zijkant weet te werken, maar zelf op de grond blijft liggen.

Dat Almere City FC ook na het doorwisselen de bovenliggende partij is, stemt tot tevredenheid. De Almeerders zetten de elf van NAC Breda fel onder druk, maar echte grote kansen zijn het overgrote deel van de tweede helft schaars. Pouwels krijgt in de slotminuten nog de kans om de voorsprong te vergroten, maar een schot in de zestien is uiteindelijk niet aan hem besteed.

Aanstaande zondag speelt Almere City FC voor het eerst dit seizoen in de eigen thuisbasis. Tegenstander is dan KVC Westerlo uit de Belgische Eerste Klasse. De wedstrijd vangt aan om 16:00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.Onze Ambassadeurs