Flevolandse economie groei het hardst

Geschreven door Redactie

Van alle Nederlands provincies is de economie dit jaar het hardst gegroeid in Flevoland. Dat blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau. Ook volgend jaar blijft Flevoland naar verwachting de koploper.

De Flevolandse economie groeide dit jaar met 3,3 procent. De economen van ING verwachten voor volgend jaar een groei van 2,5 procent. De groei is in Flevoland vooral te danken aan de consument. Meer Flevolanders hebben werk en de woningmarkt is sterk verbeterd, stelt ING. Huiseigenaren, die twee derde van de Flevolandse huishoudens vormen, hebben daardoor meer vertrouwen in de economie en geven ook meer uit. 

Meer woningen, meer mensen


De woningbouw is voor het eerst in jaren weer flink aan het groeien. Met name in Almere gaat de bevolking hierdoor weer sneller groeien, wat goed is voor de economie, aldus ING. Een minpuntje is dat Lelystad Airport in 2019 nog niet open gaat, en mogelijk wordt afgeschaald, schrijven de economen.

Onze Ambassadeurs