Dansende darter en uitbater (63): "Ik voel me 35"

Geschreven door Redactie

Ondernemer Rinald Burnet uit Almere combineert drie verschillende bedrijven: hij heeft een dansschool, een dartcafé en hij runt een café voor sporters. 

In Sporthal Stedenwijk leidt de 63-jarige Burnet de drie uiteenlopende zaken. "Het dansen is begonnen als hobby waar ik mijn beroep van heb gemaakt en als ondernemer heb ik er later het darten en het café aan toegevoegd. Druk? Ach, ik ben 63, maar ik voel me 35", lacht Burnet.

Zevenentwintig jaar geleden begon Burnet zijn dansschool. Tot op de dag van vandaag geeft hij les in Zuid-Amerikaanse dansen. Vooral voor salsa is veel belangstelling, want 'het is voor veel mensen een soort ontspanningstherapie', vindt de dansleraar.

Bijna driehonderd cursisten zijn er nu; de helft minder dan voor de crisis. "Dansen is een soort luxeproduct en het is daarom het eerste dat mensen schrappen als ze moeten bezuinigen. Het was voor mij een hele moeilijke tijd en ik moest iets verzinnen om toch het hoofd boven water te houden."

Burnet huurde van de gemeente een extra ruimte in de sporthal en begon daar met twee dartteams. Inmiddels is het de thuislocatie van vijftien teams. De dansleraar is zelf ook een fervent darter geworden. Naast het dansen werd dit een nieuwe passie.

Sporters kunnen na hun training terecht in het sportcafé van Burnet voor een hapje en een drankje. "En voor de gezelligheid natuurlijk", aldus de veelzijdige ondernemer.

Onze Ambassadeurs