Harde aanpak fietsenchaos werkt

Geschreven door Redactie

De maatregelen tegen rondslingerende fietsen in de stad hebben geholpen. Dat zegt de gemeente Almere, na één jaar fout geparkeerde fietsen verwijderen. In totaal zijn 1424 fietsen weggehaald rond stations en in het centrum van de stad. Het gaat om fietsen die fout geparkeerd staan, die vernield zijn of fietsen die een tijdlang op dezelfde plek staan zonder gebruikt te worden.

Drie keer per week gaan handhavers op zoek naar fietsen die weg moeten. Zonder waarschuwing worden ze meegenomen naar een depot in Almere Stad. Daar kun je je fiets weer ophalen tegen betaling van 25 euro. Alleen dat gebeurt niet vaak. Van de 1424 in beslag genomen fietsen zijn er maar 175 weer opgehaald door de eigenaar. Om te checken of je fiets niet is gestolen, maar gewoon meegenomen door de gemeente kun je kijken op verlorenofgevonden.nl. Alle fietsen die na 13 weken niet zijn opgehaald, worden verkocht aan een Amsterdamse opkoper. De opbrengst gaat naar een goed doel.  

De gemeente begon een jaar geleden met deze proef voor twee jaar om fietsenoverlast tegen te gaan. Volgens de gemeente zijn er voldoende fietsenstallingen, waardoor het niet nodig is om overal fietsen te parkeren. Eind 2019 wordt de hardere aanpak geëvalueerd en bepaald of dit beleid succesvol is. 

Onze Ambassadeurs