CompoWorld hervat projecten na probleem met belastingdienst

De Flevolandse stichting CompoWorld maakt een doorstart met projecten, die gestopt waren vanwege problemen met de belastingdienst. Dat vertelt voorzitter Jacques Timmers van het bestuur. In de stichting werken bedrijven, opleidingen en overheden samen om de composietenindustrie in Flevoland te ontwikkelen. 

Begin 2018 legde CompoWorld alle subsidies aan bedrijven stil, omdat er problemen waren met de terugvordering van de BTW. Stichtingen mogen in sommige gevallen de BTW terugvorderen op producten en diensten die ze leveren. Volgens de belastingdienst was de terugvordering van CompoWorld voor een deel onterecht.

Het resultaat was dat de stichting geld moest terugbetalen. Met het stilleggen van de subsidies werden ook alle projecten stilgelegd. "We wisten niet hoe dit zou aflopen en hebben daarom het zekere voor het onzekere genomen", vertelt Timmers. 

'Blij dat we weer verder kunnen'


De projecten waar de stichting aan werkte, worden dit jaar hervat, laat de voorzitter weten. Dat is onder meer mogelijk door 150.000 euro van de provincie. Het geld wordt ook gebruikt om Compoworld om te vormen tot een andere organisatie. Zo wordt er in de toekomst minder op innovatie ingezet en meer op de groei van bedrijven.

Ook gaat de stichting samenwerken met de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. "We zijn heel blij dat we weer verder kunnen", zegt de voorzitter. Volgens hem is de provincie zeer tevreden over het verrichte werk van CompoWorld. 

De stichting werkt onder meer samen met autobouwer Donkervoort, vliegtuigbouwer Fokker, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en Windesheim Flevoland. 

Onze Ambassadeurs