Motorrijder onderuit na dollemansrit op snelweg

Geschreven door Redactie

Een 26-jarige motorrijder uit Almere is maandagochtend gewond geraakt nadat hij vluchtte voor de politie. De man werd gespot door agenten toen hij ter hoogte van Muiderberg 'erg snel' over de A6 reed. Dat laat de politie via Facebook weten. 

Bij IJburg hadden de agenten genoeg gezien en gaven de man een volgteken. In eerste instantie liet de bestuurder zijn gashendel los, maar op het laatste moment ging hij ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in waarbij ze op momenten meer dan 200 kilometer per uur reden. 

Bij de afrit Watergraafsmeer maakte de Almeerder een fout, waardoor hij onderuit gleed. De bestuurder vloog over de vangrail heen. Hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn motor raakte zwaar beschadigd.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De officier van justitie gaat de zaak voor de rechter brengen, schrijft de politie. 

Onze krant nog niet ontvangen?