Taalcentrum richt noodopvang in

Geschreven door Redactie

Het Taalcentrum Almere heeft een noodopvang ingezet, waar twintig leerlingen terecht kunnen. Sinds de zomervakantie vorig jaar kampt het centrum met een groot lerarentekort, waardoor een wachtlijst voor nieuwe leerlingen ontstond. Sinds woensdag maakt het Centrum gebruik van twee lokalen in basisschool de Hasselbraam in Parkwijk. 

Het Taalcentrum geeft les aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen. Het zijn vaak kinderen die in AZC Almere zitten of kinderen van expats. Doordat de instroom van kinderen op elk moment kan plaatsvinden, wisselt het heel erg hoe groot de school is. 

De school heeft daarom veel docenten die flexibel inzetbaar zijn. Voor de zomervakantie van 2018 was er een grote uitstroom van leerlingen. De aanwas voor het nieuwe schooljaar was op dat moment niet zo groot. Daardoor namen veel leerkrachten andere banen aan. Toen na de zomervakantie ineens veel nieuwe leerlingen zich hadden aangemeld, bleek er te weinig mankracht te zijn om voldoende les te geven. 

Leerlingen krijgen een jaar lang les op in het Taalcentrum. Daarbij leren ze vooral de Nederlandse taal. Na dat jaar gaan ze naar een normale basisschool waar ze verder kunnen ontwikkelen. 

De noodopvang is volgens Theo Klein Koerkamp van het centrum tot maximaal 1 april. Tegen die tijd hoopt hij weer voldoende docenten te hebben. 

Onze Ambassadeurs