Politiek twijfelt over snellaadstation in woonwijk

Geschreven door Redactie

Bijna alle politieke partijen in Almere betwijfelen of de komst van een snellaadstation voor elektrische auto's in een woonwijk een goed idee is. Dat bleek donderdagavond  tijdens de politieke markt.

Fastned heeft bij de gemeente een vergunning aangevraagd om op de hoek van de Josephine Bakerstraat en de Jacques Brelweg een laadstation te plaatsen voor het snel opladen van elektrische voertuigen. De bewoners van de wijk zijn daar op tegen. Zij verwachten een toename van de verkeersdrukte en ze maken zich zorgen over mogelijke gezondheidsrisico's door de nabijheid van de elektrische hoogspanning van het station.

'Gezondheid bewoners gaat voor'

Het college van burgemeester en wethouders stelt dat de gemeente geen juridische mogelijkheden heeft om de vergunning te weigeren. Wethouder Jaap Lodders benadrukte dat de gemeente nog geen beleid heeft geformuleerd over waar er in Almere wel of geen laadstations mogen worden geplaatst.

Veel partijen vinden dat onvoldoende reden om een vergunning af te geven. Verschillende fracties begrijpen niet waarom het bedrijf per se bij die woonwijk een laadstation wil bouwen terwijl er voldoende plekken te vinden zijn op industrieterreinen in de stad. Daarnaast vinden diverse fracties dat mogelijke gezondheidsrisico's voor bewoners zwaarder dienen te wegen dan de economische belangen van Fastned.

Onze Ambassadeurs