“Burgernet heeft effect”

Geschreven door Redactie

Dit keer in de 1Almere.nl rubriek 'Dat Wist Ik Niet' een artikel over Burgernet

De politie heeft donderdagmiddag 7 februari 2019 dankzij een alerte Burgernet-deelnemer drie mannen aangehouden nadat zij geprobeerd hadden in te breken bij een woning aan de Bottelaarpassage. Dat meldt de politie online. Volgens de politie heeft Burgernet effect. Daarom hopen zij dat meer mensen deelnemer worden van Burgernet.

Actief

“Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet”, zo luidt de oproep van de politie. “Met Burgernet helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt. Ga naar Burgernet.nl en meld u meteen aan of download de app”.

Aanhouding

Een voorbeeld van een verhaal met succes is de aanhouding van drie mannen aan de Bottelaarspassage. “Rond 11.00 uur zag een getuige dat er drie mannen probeerden in te breken bij een woning. Een zoekactie werd gestart en door middel van een Burgernet-bericht werd de hulp van deelnemers ingeroepen”.

Cinemadreef

“Op de Cinemadreef zag een deelnemer van Burgernet drie personen lopen die voldeden aan het signalement. Agenten konden daarna vrij snel de drie mannen oppakken op de Boomgaardweg. De aangehouden verdachten zijn drie mannen van 30, 32 en 39 jaar oud zonder vaste woon- en verblijfplaats. De recherche heeft de zaak in onderzoek”.

Onze Ambassadeurs