Politiek buigt zich over BuitenHuis na klachten van omwonenden

Geschreven door Redactie

De gemeenteraad van Almere gaat binnenkort discussiëren over de verhuizing van het BuitenHuis in Almere Buiten. Het onderwerp wordt op de politieke agenda gezet omdat buurtbewoners meer dan 50 handtekeningen hebben verzameld.


Het BuitenHuis is een containergebouw dat tijdelijk op een veld achter het station van Almere Buiten was geplaatst. Daar fungeerde het als een buurthuis. Op die plek komen winkels en een hotel, waardoor het BuitenHuis moest verhuizen. Het gebouw staat nu bij de Siennastraat, maar volgens de omwonenden is daar geen overleg over geweest.


Volgens de buurtbewoners wordt het BuitenHuis de komende jaren gebruikt als bouwkeet, door de aannemer die het groot onderhoud in de Regenboogbuurt gaat plegen. Het is nog onduidelijk wanneer de politiek zich buigt over de kwestie. De bewoners hebben eerst nog een overleg met de raadsgriffie.Onze Ambassadeurs