Verdachte roofoverval blijft vastzitten

Geschreven door Redactie

Een verdachte van een gewelddadige roofoverval in Almere vorig jaar moet langer in voorarrest blijven. Dat bepaalde de rechtbank in Lelystad woensdag. De 26-jarige vrouw uit de omgeving van Rotterdam wordt ervan verdacht de vluchtauto bestuurd te hebben. Ze blijft in ieder geval tot de regiezitting op 8 mei vastzitten.


Een 21-jarige medeverdachte uit Weesp stond woensdag ook terecht. Zij zou de balkondeuren hebben geopend zodat twee andere overvallers de woning binnen konden komen. Haar hechtenis wordt geschorst.


In november 2018 werd een woning aan de Nat King Colestraat in de Almeerse Muziekwijk overvallen. Het slachtoffer kreeg daarbij een wapen op zijn keel gedrukt door gemaskerde daders. Zijn trouwring werd van zijn vinger gerukt. "Als je niet wil dat ik je kinderen iets aan doe, zeg dan waar het geld is", werd hem gezegd. Zijn kinderen waren op dat moment boven in de woning.


Het slachtoffer van de woningoverval is de oom van een van de verdachten. Zij bekende haar rol in de overval en wees ook de andere medeplichtigen aan. In totaal zijn er vijf mensen opgepakt.

Onze Ambassadeurs