Misbruikverdachte zegt zich niets te herinneren

Geschreven door Redactie

Een Almeerder heeft in hoger beroep vier jaar cel tegen zich horen eisen wegens jarenlang misbruik van zijn minderjarige stiefdochter. Dat is gelijk aan de straf die de rechtbank hem in 2017 oplegde. De man zegt dat hij zich niets kan herinneren.


De ontucht begon volgens het slachtoffer in 2001, toen zij negen jaar was. Het zou hebben voortgeduurd tot 2010. De man zegt dat hij zich niets kan herinneren. Zijn geheugen zou zijn aangetast door een scooterongeluk en een val bij het skiën. Hij zei tijdens de zitting bij het gerechtshof in Leeuwarden dat hij het slachtoffer en haar moeder niet herkende. Ook zei hij dat hij zich niets kan herinneren van twee harddisks met kinderporno die bij hem in beslag zijn genomen.


De man noemde de aanklacht ernstig, maar zei dat hij zich door zijn geheugenproblemen niet schuldig voelt. "Ik ben een smetteloos mens. Als ik het wel heb gedaan, spijt mij dat verschrikkelijk."


Geen enkel bewijs geheugenproblemen

De aanklager gelooft niets van de verklaring van de man. Hij is meerdere keren onderzocht door neuropsychologen en andere gedragsdeskundigen. Die hebben niets gevonden dat wijst op geheugenproblemen. Het Openbaar Ministerie ziet voldoende bewijs in onder meer de gedetailleerde verklaringen van het slachtoffer, haar zus en haar moeder. De vier jaar cel die de rechtbank in Lelystad eerder oplegde, is volgens het OM een passende straf.


Het gerechtshof doet op 25 maart uitspraak.

Onze Ambassadeurs