'Veroordeelde dood grensrechter nu verdachte van steekpartij'

Geschreven door Redactie

Yassine D., die als 15-jarige jongen grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte, staat donderdag opnieuw voor de rechter. Dit keer als man van 22 jaar, voor zijn aandeel in de zaak waarbij een advocaat in haar gezicht gestoken werd. Dat meldt het AD.


Yassine D. is een van de verdachten in de steekpartij die plaatsvond op 26 september 2017 op een advocatenkantoor in Zoetermeer. Een echtscheidingsadvocaat wordt met een mes in haar gezicht gestoken. Een slagaderlijke bloeding, blijvende littekens, niet meer kunnen werken en uiteindelijk het faillissement van haar advocatenkantoor waren het gevolg.


Het aandeel van Yassine D. in de steekpartij is nog niet duidelijk. Zijn advocaat ontkent de betrokkenheid.


Mishandeling Nieuwenhuizen

Tijdens een voetbalwedstrijd bij SC Buitenboys in Almere waren spelers van Nieuw Sloten boos over het vlaggen van grensrechter Nieuwenhuizen. Dat gebeurde op 2 december 2012. Direct na de wedstrijd werd de grensrechter geslagen, ten val gebracht en is er meerdere keren hard met voetbalschoenen tegen zijn hoofd, nek en lichaam geschopt. Hij overleed later aan een herseninfarct, het directe gevolg van de mishandeling.


Yassine D. was de jongste verdachte. Hij gaf als enige toe dat hij de grensrechter geschopt had. Hij werd later veroordeeld tot de maximale straf van 12 maanden jeugddetentie, waarvan 2 voorwaardelijk. Zijn vader El-Hasan D. (51), de enige meerderjarige dader, krijgt 6 jaar celstraf met aftrek voorarrest. Hij draaide op voor de schadevergoeding aan de familie Nieuwenhuizen.



Onze Ambassadeurs