vanavond CELIA @ KAF!

Geschreven door Redactie

Urban Myth heeft zichzelf de afgelopen jaren onmisbaar gemaakt. Het theatergezelschap voelt de noodzaak om voorstellingen te maken die snijden aan de actualiteit, die ontregelen en morrelen aan vaste denkpatronen. Muziek speelt een prominente rol (Urban Myth swingt!) en er zijn altijd krachtige beelden op een groot scherm
te zien. Het kloppende hart van Urban Myth is de steeds weer terugkerende thematiek: de zoektocht naar identiteit binnen een cultureel divers Nederland. Hoe wordt de ‘ander’ bekeken door de samenleving, en hoe gaat die ‘ander’ daarmee om?


 Celia! vertelt het waargebeurde verhaal over twee Cubaanse vrouwen: Celia Sánchez (gespeeld door Susan Visser) en 
Celia Cruz (gespeeld door Manoushka Zeegelaar Breeveld). De één van cruciaal belang voor de Cubaanse revolutie, de ander een populaire zangeres die naar de Verenigde Staten is gevlucht. Sánchez probeert Cruz tijdens de Koude Oorlog over te halen om terug te keren naar Cuba. Zodat ze mee kan helpen het land op te bouwen. Maar waar Sánchez kunst ziet als mogelijkheid tot een collectief ideaal, ziet Cruz het als een individualistische viering van de vrijheid. Daarmee ontstaat tussen de vrouwen een spannend conflict over idealisme, solidariteit, vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid. Durf je je vol idealisme in te zetten voor een nieuwe wereld, ook als dat ten koste gaat van je individuele vrijheid? 


Koos Terpstra schrijft de (scherpe) tekst, Jörgen Tjon A Fong neemt de regie in handen, en de muziek komt van de band Timbazo (salsa, Cubaanse timba), onder leiding van toppercussionist Nils Fischer.

Tickets kosten €22,25 en bestel je HIER 

Onze Ambassadeurs