Jongerenwerkers Linda en Suleika: Diversity bestaat 1 jaar!

Geschreven door Redactie

De redactie van OnsAlmere is langsgegaan bij jongerenwerkers Linda de vries en Suleika el Mhassani! Zij organiseren bijvoorbeeld op de woensdagavond 'Diversity'! Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder! 


Linda en Suleika, 2 nuchtere en sociale maar vooral hele leuke dames die bij de schoor werken! Allebei een ander pad bewandeld, maar allebei ook op hetzelfde schip gestrand. Suleika en Linda organiseren allebei op de woensdagavond 'Diversity'. Linda werkt daarnaast op de multiclub in Kruidenwijk, waar zij allerlei leuke activiteiten organiseert zoals: Inlopen in de jongerencentra
, en v
erschillende projecten zoals Ninas Meidenwerk: meidenactiviteiten voor meiden van 9 t/27 jaar. Suleika is jongeren werker bij  jongerencentrum Trapnotov in Almere Haven.
(Op de foto: Links Linda, rechts Suleika)



Diversity

Diversity is een ontmoetingsactiviteit voor LHBTI+ en open minded jongeren.  Bij Diversity is het de bedoeling dat de jongeren zichzelf kunnen zijn, en zich niet laten meenemen door de eenzaamheid. Eenzaamheid is namelijk ook iets wat veel speelt onder de jongeren. Ook worden er bij Diversity aan andere onderwerpen tijd besteed! Denk bijvoorbeeld aan seksualiteit en alles wat daar bij komt kijken. Maar ook hoe je voor jezelf kan opkomen wanneer er iets gebeurd wat je niet wilt. En er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om vragen te stellen als je dat wilt. Kortom, Diversity is een plek voor iedereen, waar je gewoon jezelf kan zijn! 

Inmiddels bestaat diversity 1 jaar, en hebben ze op 27 maart een groot feestje gehad waar wij van de redactie natuurlijk bij waren! 


Andrew 

Andrew is een stagiaire die we ook hebben gesproken. Andrew loopt al een tijdje bij de schoor stage en volgt de opleiding cultureel werker. Andrew heeft zelf ook met eenzaamheid gekampt, maar is daar door de schoor gelukkig weer bovenop gekomen. Op school deden ze er niet heel veel aan, verteld Andrew. 

Ik zat alleen maar op mijn kamer te gamen.

Hierdoor heeft Andrew ook zijn eigen project opgestart. Dit is op de dinsdag van 19.00 tot 21.00: Super Smash Bros! 


Jongeren en problemen

Op jonge leeftijd kan je al met behoorlijk wat problemen te maken krijgen. Problemen met jezelf, op wat voor manier dan ook of probleem omdat je niet voor jezelf durft op te komen. Linda en Suleika bieden op dit vlak natuurlijk een luisterend oor, maar wanneer zij denken dat er professionele hulp aan te pas moet komen, dan verwijzen Linda en Suleika je wel door. 

Soms neem ik problemen van jongeren wel eens mee naar huis. Het is soms moeilijk wat ze je vertellen, maar je bent er natuurlijk gewoon voor ze!

Linda werkt voornamelijk met de jonge meisjes op de multiclub. Die krijgen natuurlijk ook te maken met de puberteit. Een lastige periode, maar ook daar help je de meisjes mee. Zo kunnen ze hier altijd terecht als ze over iets willen praten, maar ook als ze iets willen organiseren. Een paar meiden hebben ook een keer een modeshow georganiseerd. 

Dan zie je van die kleine meiden die van A tot Z alles organiseren, dat is zo leuk!



1 jarig bestaan

Inmiddels bestaat Diversity nu 1 jaar. In 1 jaar tijd zijn er heel veel jongeren gekomen, gegaan en gebleven. Er was genoeg te doen deze avond. Je kon je bijvoorbeeld op laten maken, foto's laten maken, en er werd karaoke gezongen! Er waren ook 2 vette dj's die de dikste en leukste tracks draaide. 

                   

(Op de foto: Links: De wethouder Jerzy Soetekauw, Midden: Opmaken, Rechts: Jongeren die deze avond aanwezig waren)

We hebben het afgelopen jaar echt veel leuke dingen gedaan, en het volgende jaar gaan ons nog veel meer leuke dingen brengen. 

Het was een drukke avond 27 maart, met veel gezelligheid, goede muziek, taart en lekkere drankjes. Er was genoeg te doen deze avond. Je kon je bijvoorbeeld op laten maken, foto's laten maken, en er werd karaoke gezongen! Er waren ook 2 vette dj's die de dikste en leukste tracks draaide.

Ook was er een wethouder van de gemeente aanwezig, Jerzy Soetekauw. Die mooie woorden naar de jongeren had gesproken, en hun een hart onder de riem te steken. De wethouder vertelde namelijk dat ze ook willen gaan proberen om Almere een nog meer homo vriendelijke stad te maken. Een gaybrapad waren ze bijvoorbeeld al mee bezig!

We willen dat iedereen die buiten Almere komt, en hier heen komt om wat voor reden dan ook, kan zien dat Almere de meest homovriendelijke stad ooit is! 

              


Linda en Suleika hopen nog veel meer jongeren te trekken met hun activiteiten. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen! Want de gezelligheid is er sowieso. 

Heb je vragen? Dan kan er contact opgenomen worden met Linda: ldevries@deschoor.nl en Suleika: selmhassani@deschoor.nl 

Onze Ambassadeurs