Een rijtje met de leukste kinderboeken!

Geschreven door Redactie

Speciaal voor het Kinderboeken Festival zetten wij de leukste kinderboeken op een rijtje! 


Het Festival wordt op zaterdag 6 april gehouden in de bibliotheek in Almere Stad. Entree is gratis, maar voor sommige activiteiten wordt wel een kleine vergoeding gevraagd. 


De Gruffalo

Een boek over muis, vos, uil en slang. De laatste drie zien muis als een lekker hapje maar de muis is slim en maakt de roofdieren bang voor Gruffalo. Een eng beest met knarsende tanden, oranje ogen en paarse stekels. Op het festival wordt om 3 uur ook de film laten zien. 


Hé, wie zit daar op de wc? 

Een leuk prentenboek over dieren die wel érg lang moeten wachten tot de wc deur open gaat. Dit is een workshop, waarbij kinderen aan de slag gaan met sleuteltjes en slotjes. 


Hello Ruby

Een spannend en avontuurlijk boek voor jonge kinderen! Het gaat over programmeren en creatieve oplossingen bedenken. De kinderen mogen de robot de goede kant opsturen, hartstikke leuk! 


Potje! 

Weer een boek over naar de wc gaan! Handig voor de jonge kinderen die (nog) niet zindelijk zijn. Want want doet een potje ineens in de jungle? En wat zou er op dat briefje staan? Kom erachter! 


Prinses Arabella maakt kleuren

Een boek over een prachtige prinses die gaat werken met grote potten verf. Maar wat gebeurt er als je twee kleuren met elkaar mengt? Bij deze activiteit kunnen kinderen dit zelf ontdekken. 


Berre zorgt goed voor Fleur

Een boek over ziek zijn, en weer beter worden. Een activiteit die niet voor kinderen is, want er moet ook aan de ouders gedacht worden. Ouders leren in een snelle cursus alles over Kinder-EHBO en Kinder-reanimatie.


Tip de Muis gaat naar de tandarts

Kinderen en tandarts, we weten allemaal ze daar niet graag heen gaan. Tip de Muis leert dat de tandarts vol met avonturen zit, en leert je dan ook om gezellig tanden te poetsen. Ook is er een spelletje over suiker raden.


Er zijn nog veel meer leuke activiteiten om te doen, dus kom langs! Leuk voor kinderen én ouders. 

Onze Ambassadeurs