Rechter keurt komst tijdelijke woningen Israëlslaan goed

Geschreven door Redactie

Het bedrijf dat 44 tijdelijke woningen aan de Jozef Israëlslaan in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten wil bouwen, mag direct aan de slag gaan. De bestuursrechter in Utrecht veegde maandag de bezwaren van een aantal buurtbewoners van tafel.


De geplande woningen zijn heel populair bij jongeren in Almere. Die gaan er ook wonen, vertelde een woordvoerder van de gemeente vrijdag bij de bestuursrechter. De woningen komen tijdelijk op een plek waar ooit de trein van Almere naar Utrecht moest gaan rijden. 


De gemeente was voor de rechter gedaagd door twee buurtbewoners. Zij vrezen voor overlast van de nieuwe bewoners en vooral voor parkeeroverlast. Hun advocaat betoogde dat de gehanteerde parkeernorm niet klopt. Volgens de gemeente levert het parkeren geen problemen op. De rechter keurde de rekenmethode van de gemeente goed. 


Acht maanden vertraging dreigt 

De bouwer vertelde dat de woningen kant en klaar opgeleverd worden. Hij gaat nu 34 woningen neerzetten. Daar moest hij deze maand mee beginnen, anders komen de nutsvoorzieningen niet in orde. Lukt het niet in april, dan zorgt dat voor zeker acht maanden vertraging. De bouwer zei dit financieel niet te kunnen bolwerken. Hij vroeg de rechter daarom direct uitspraak te doen, die aan dat verzoek gehoor gaf.

Onze Ambassadeurs