Stad & Natuur moet ton bezuinigen

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere wil minder bezuinigen op de Stichting Stad & Natuur Almere dan gepland. Het was eerst de bedoeling om een half miljoen euro minder uit te geven aan de stichting. De bezuinigingen zijn nu teruggeschroefd naar 100.000 euro.


Toch is dat geen reden voor optimisme bij directeur Liesbeth Bronkhorst van de stichting: "We hebben drie jaar geleden ook al bezuinigd, toen 55.000 euro. Dat kon destijds nog met de kaasschaafmethode. Maar deze 100.000 euro hakt er flink in. We zullen een locatie moeten sluiten. Dus de kinderboerderij, de schaapskooi of zoiets. Dat is een moeilijke keuze."


Het steekt de directeur ook dat de gemeente geen uitleg heeft gegeven over de bezuiniging. "Kennelijk is er geld nodig en dat moet ergens vandaan komen. Maar we hebben geen uitleg gehad. En dat terwijl deze coalitie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat is juist waar wij mee bezig zijn."


Bezuiniging geheel terugdraaien

De gemeenteraad heeft het laatste woord. Bronkhorst heeft nog een heel klein beetje hoop dat de oppositie, gesteund door een paar stemmen uit de coalitie, de overgebleven bezuiniging van een ton toch nog terug gaat draaien. Wanneer er gedebatteerd wordt over die bezuinigingen is nog niet bekend.

Onze Ambassadeurs