Wethouder zegt toe oplossing te vinden voor booteigenaren Haddock

Geschreven door Redactie

Nog voor de zomer komt er een korte termijn-oplossing voor de 350 booteigenaren die noodgedwongen moeten vertrekken bij jachthaven Haddock in het Weerwater in Almere. Die toezegging deed wethouder Loes Ypma donderdagavond tijdens de politieke markt.

Het jachthaventerrein ligt in het toekomstige Floriadegebied. Eigenaar Philippe van Thiel van Haddock Watersport besloot zich uit te laten kopen door de gemeente toen een serie onderhandelingen vastliep. In eerste instantie moesten alle gebruikers van de jachthaven voor 1 mei zijn vertrokken. Vorige maand werd die termijn opgerekt tot 1 oktober.

De gemeente gaat nu actief op zoek naar ligplaatsen rond het Weerwater voor die mensen die nog geen nieuwe plek hebben gevonden. Tegelijk start een onderzoek naar mogelijkheden voor de lange termijn. Wethouder Ypma heeft daar alle vertrouwen in.

Helemaal geen termijn

Een motie van de PVV en SP om de termijn van 1 oktober los te laten en helemaal geen datum te noemen, haalde het niet in de gemeenteraad. De meeste partijen vinden een open-einde-afspraak niet verstandig. Nu is er een stok achter de deur, zoals Leslie van Hilten van het CDA het memoreerde: "We houden het college aan de toezeggingen."

Onze krant nog niet ontvangen?