Al ruim 4.000 keer gestemd op gevaarlijke verkeerssituaties

Geschreven door Paula Blesing

Het aantal stemmen op gemelde gevaarlijke verkeerssituaties is opgelopen tot ruim 4.000. Sinds maandag is het mogelijk om een gevaarlijke plek in het verkeer bij jou in de buurt te melden. Als een gevaarlijke plek al gemeld is, dan is het mogelijk om op die situatie te stemmen.

Eén van de gemelde situaties waar vaak op gestemd wordt, is een voetgangers- en fietsoversteekplaats bij de Oeverloper in Dronten. Er zou te hard worden gereden en de situatie is onoverzichtelijk. "Dagelijks gaat het maar net goed", schrijft één van de deelnemers. 

Op de kruising op De Evenaar, tegenover Domino's Pizza in Almere Buiten wordt ook vaak gestemd. Volgens deelnemers is de kruising heel druk en onoverzichtelijk. Auto's zouden bovendien te hard rijden. 

Inmiddels zijn 850 plekken in de provincie aangewezen als gevaarlijk. 

Onze krant nog niet ontvangen?