Gemeente Almere: 'Oplossing voor alle bewoners Diamondiaal'

Geschreven door Redactie

Voor alle bewoners die woonproject Diamondiaal gedwongen moeten verlaten is een tijdelijke oplossing gevonden. Voor hen is andere woonruimte. Volgens de gemeente Almere zijn alle gezinnen akkoord gegaan met de oplossing.


Het appartementencomplex in de wijk Oosterwold wordt dinsdagmorgen om 08:00 ontruimd vanwege een financieel conflict tussen Stichting Diamondiaal en de eigenaar van het pand, Woonfonds MeerWonen. Volgens MeerWonen hield Diamondiaal zich niet aan de afspraken voor het woonproject voor statushouders en mensen met een laag inkomen. 


De rechter oordeelde in maart dat de overeenkomst tussen beide organisaties terecht was ontbonden. Daarna bepaalde de deurwaarder dat Diamondiaal het complex dinsdag 16 april leeg zou moeten opleveren. 


Uitzetting voorkomen 

Een zestal huurders probeerde de uitzetting nog te voorkomen via kort gedingen afgelopen vrijdag, maar werden maandag in het ongelijk gesteld.


Volgens een woordvoerder van MeerWonen was een aantal bewoners maandagavond nog bezig hun spullen te pakken. Dinsdagochtend wordt het pand gecontroleerd. De deurwaarder zal alle spullen die niet zijn weggehaald, meenemen.

Onze Ambassadeurs