Cel en tbs voor drogeren en verkrachten mannen

Geschreven door Redactie

Een 46-jarige man uit Lelystad heeft drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging gekregen omdat hij twee mannen heeft gedrogeerd, mishandeld en verkracht.


Het Openbaar Ministerie wilde de man twee jaar langer in de gevangenis hebben omdat hij ook in het bezit zou zijn geweest van kinderporno. Daarvoor ziet de rechtbank in Leeuwarden te weinig bewijs. De straf valt ook lager uit omdat de man volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is. De Lelystedeling is zwakbegaafd en heeft meerdere stoornissen. 


Ghb in blikje bier 

De man bekende eerder dat hij aan één van de jongens had gezeten, maar ontkende de verkrachting. Dat gebeurde in augustus vorig jaar tijdens een visuitje op een camping bij Meppel. De dader stopte stiekem ghb in een blikje bier. Daarna zou hij zich aan het verstandelijk beperkte slachtoffer hebben vergrepen.


Op de telefoon van de Lelystedeling vond de politie WhatsApp-gesprekken van die avond, waarin hij iemand vertelt dat hij het slachtoffer wilde vastbinden, verkrachten en wurgen. Ook had hij foto's van het slachtoffer gestuurd. 


Andere verkrachtingszaak 

De man ontkende ook de andere verkrachtingszaak. Hij zou in Lelystad een andere jongeman tussen 2014 en 2017 enkele keren hebben gedrogeerd en misbruikt. Het slachtoffer was minderjarig toen dit begon. Ook in deze zaak vond de politie WhatsApp-gesprekken. De rechtbank achtte ook deze zaak wel bewezen.


De slachtoffers hebben schadevergoedingen van 7500 en 8000 euro toegekend gekregen.

Onze Ambassadeurs