Partij voor de Dieren wil 80 km/u op A6

Geschreven door Redactie

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. In het bijzonder over de verhoging van de maximumsnelheid van het Almeerse deel van de A6. Dit heeft onder andere ook te maken met de uitstoot van fijnstof. 

In Almere is fijnstof ook een groot probleem, vooral rondom de autosnelwegen. De Partij voor de Dieren maakt zich daarom dan ook grote zorgen over de plotselinge verhoging van de A6. Waar het eerst nog 100 kilometer per uur was. 
Wat vinden onze lezers? Moet de snelheid opgehoogd worden naar 120 kilometer per uur of is 100 kilometer per uur ook goed?

Fijnstof is namelijk nog dodelijker dan dat men dacht. Dit is zeer recent uit onderzoek gebleken. Fijnstof is zelfs tot wel twee keer schadelijker. Er sterven namelijk jaarlijks meer mensen aan luchtvervuiling dan door roken, meldt de partij. 

Raadslid Jesse Luijendijk: ’de hoeveelheid fijnstof ligt momenteel al boven de WHO-luchtkwaliteitsnorm, en concentreert zich rond de A6. Om klimaatverandering tegen te gaan, zou de maximumsnelheid van de snelweg, die dwars door Almere gaat, juist verlaagd moeten worden naar 80 km/u. Een verhoging van de maximumsnelheid is wat ons betreft dus echt uit den boze. De Partij voor de Dieren is tégen meer asfalt en harder rijden, en vóór duurzaam, betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer.’

Onze Ambassadeurs