Bevrijdingsfestival Almere: "Geslaagd maar minder druk"

Geschreven door Redactie

Een geslaagde editie van het bevrijdingsfestival in Almere, dat vinden althans bezoekers. Ook de organisatie is zeer tevreden, alleen zijn er wel minder mensen dat voorgaande jaren, zegt organisator Barry Bouquet.


"Vorig jaar was het nog 25 graden en nu maar 4. Daarnaast is er ook nog een bekerfinale, dus je ziet minder mensen. Maar alsnog staat het plein hier helemaal vol." Bouquet is erg enthousiast over het festival en spreekt ook van een geslaagde dag. "We zijn hier heel lang mee bezig geweest en als je dan ziet dat mensen het naar hun zin hebben en dat er topartiesten staan, dan is het echt geslaagd." 


Veel bekende artiesten hebben een bezoek aan Almere gebracht. Zo traden onder andere Donnie en Joost, Kraantje Pappie, Di-rect, Nielson, 2 Brothers on the 4th floor en Davina Michelle op. 


Niet meer plassen 

Bezoekers bij het festival kunnen de artiesten wel waarderen. "Ik sta te wachten op Davina, dat vind ik wel erg leuk!" Een andere bezoeker zegt: "We staan hier al een paar uur, we wilden een plekje helemaal vooraan zodat we Nielson en Davina goed kunnen zien. Plassen kan niet meer, ik moet het de hele avond ophouden. Ik ga hier niet weg."


"Eerste keer in Flevoland" 

Eerder op de dag noemde premier Rutte het "bijzonder" om in Almere te zijn omdat het een bijzondere 5 mei is. Het is over ongeveer een maand 75 jaar geleden dat de bevrijding van Europa en Nederland begon. Voor Rutte was het de eerste keer dat hij Bevrijdingsdag in Flevoland meemaakte. Naast de premier zijn er ook ambassadeurs van omliggende landen en veel politici naar Almere gekomen. De gasten kregen door commissaris van de Koning Leen Verbeek een rondleiding langs allerlei korte voorstellingen of presentaties.

Onze Ambassadeurs