Geslaagde roadtrip Tiny Houses Lisse

Geschreven door Redactie

Op 10 mei vertrok een volle bus met nieuwsgierige Lissers, wethouders en raadsleden naar de Bouw Expo Tiny Housing in Almere.


De roadtrip werd vervolgd met een bezoek aan een Tiny House gemeenschap gelegen in de rafelrand van Alkmaar. De excursie had als doel: verkennen, leren en inspireren. 


De belangstellende Lissers werden in de bus ontvangen door Guus Mesman, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Lisse en Marjolein Jonker, de oprichter van Tiny Houses Nederland. Mesman schetste in het kort de waarde die de gemeenteraad hecht aan burgerparticipatie en het participatieproces Tiny Houses. De excursie is, na de informatieavond over Tiny Houses op 12 april, een volgende stap op weg naar de vorming van een initiatiefgroep Tiny Houses Lisse op 14 juni 2019. 


Tiny Housing 

De excursie gaf op de Bouw Expo in Almere inzicht in allerlei bouwvormen en -stijlen van Tiny Houses. De groep van ruim veertig belangstellenden werd door drie enthousiaste begeleiders ingewijd in de wereld van Tiny Housing. Dit leverde een bijzondere kennismaking op met verrassende ontwerpen tegen een achtergrond waarin nog volop gebouwd wordt.


Rondleiding in woongemeenschap 

In Alkmaar werd de groep belangstellenden door Jonker rondgeleid in een idyllisch gelegen Tiny House woongemeenschap. De thuisbasis van Jonker zelf ligt in een rustige, groene oase. Zij liet de bezoekers proeven aan hoe aan een bewuste keuze voor leven met een “kleine footprint” concreet invulling kan worden gegeven. Het werd een bijzondere ontmoeting die niet alleen leerzaam was, maar mogelijk ook uitnodigt tot een vervolg.

Onze Ambassadeurs