'Extra uitstel voor verhuizing wethouders'

Geschreven door Jeromy Jansen

De gemeente Almere wil wethouders Jan Hoek van GroenLinks en Aldrik Dijkstra van de ChristenUnie drie maanden extra de tijd geven om naar Almere te verhuizen. De wethouders zouden die extra tijd nodig hebben om hun oude woning over te dragen en om te verhuizen.

Bij hun installatie kregen de wethouders een ontheffing voor een jaar. Volgens de Gemeentewet moet een wethouder wonen in de gemeente waar hij of zij bestuurder is. De ontheffing voor de twee Almeerse wethouders loopt eind mei af. De gemeente wil dat verlengen tot uiterlijk 1 september.

Wethouder Aldrik Dijkstra zit al sinds december ziek thuis met klachten aan het hoofd. Zijn ziekteperiode is onlangs met nog eens zestien weken verlengd. Uit het verzoek kan wel worden afgeleid dat beide wethouders bezig zijn met een huis in Almere.

Onze krant nog niet ontvangen?