Levenslang geëist tegen vermeende opdrachtgever moord Motamed

Geschreven door Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen Naoufal F.. De man wordt gezien als de opdrachtgever van de moord op de Almeerder Ali Motamed. Het slachtoffer werd in december 2015 in de Almeerse Literatuurwijk doodgeschoten.


De moord op de geboren Iraniër Motamed in 2015 was tot vorig jaar een raadsel. Toen bleek dat hij vermoedelijk Mohammad Reza Kolahi Samadi heette. Hij was in eigen land veroordeeld voor het plegen van een bomaanslag op het hoofdkantoor van de Republikeinse Partij begin jaren 80. Bij de aanslag vielen tientallen doden, onder wie kopstukken van het Iraanse regime.


Justitie ziet de 38-jarige Nauofal 'Noffel' F. als de man die de feitelijke moordenaars Anouar A. en Moreo M. aanstuurde. Beide Amsterdammers kregen vorige maand respectievelijk 20 en 25 jaar gevangenisstraf voor de liquidatie. De strafzaak tegen F. begon dinsdag, maar de verdachte hield vooral vast aan het zwijgrecht.


In de eis woog het OM sterk mee dat F. vorig jaar april achttien jaar celstraf kreeg voor het aansturen van een andere moordaanslag. Dat gebeurde in Diemen, iets meer dan een maand voor de moord op Motamed.

Onze Ambassadeurs