Restaurant Oostvaarders zoekt nieuwe ondernemer

Geschreven door Redactie

Stad en Natuur zoekt per 1 augustus een nieuwe horeca-ondernemer voor het Natuurbelevingscentrum bij de Oostvaardersplassen. De huidige ondernemer stopt per 1 juli, omdat aantal bezoekers is teruggelopen.


Vorig jaar was het onrustig in de Oostvaardersplassen in verband met de leefomstandigheden van de grote grazers in het gebied. Dat had een negatieve invloed op het bezoekersaantal van het restaurant Gasterij de Oostvaarders. Nu het beheer van het gebied is gewijzigd, stijgt het aantal bezoekers weer. Dit is echter te weinig voor de ondernemer om het restaurant open te houden. 


Liesbeth Bronkhorst van Stad en Natuur denkt dat de tegenvallende bezoekersaantallen nieuwe ondernemers niet tegenhoudt. "Het beheer van de grote grazers is aangepast, er zijn dit jaar geen acties meer geweest. We zien het aantal bezoekers weer toenemen en we hebben heel veel mooie activiteiten voor zowel educatie als voor natuurbeleving. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het voor een ondernemer interessant wordt om dit jaar en in de toekomst te ondernemen."


Het Natuurbelevingscentrum is gevestigd aan de kant van Almere.

Onze Ambassadeurs