Geldboete voor slaan en knijpen hond

Geschreven door Redactie

Een vrouw uit Almere heeft een boete van 150 euro gekregen voor het mishandelen van haar hond. Volgens de politierechter heeft ze het beest geslagen, in de neus geknepen en haar vingers in de neus van de hond gestoken. Ze krijgt het dier niet meer terug.


De echtgenoot van de vrouw is ook veroordeeld. Hij heeft in april dit jaar politieagenten bedreigd toen die hem aanspraken op blaffende honden in zijn huis. Hij verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. Hij werd veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.


De politie heeft heel wat te stellen gehad met het echtpaar, zo merkte de rechter op. Buurtbewoners hebben meerdere keren gemeld dat ze zich zorgen maakten over de honden. Ze hadden gezien dat een hond bij het uitlaten aan een zeer korte lijn vastgebonden was aan de rolstoel van de vrouw en angstig gedrag vertoonde. Een buurvrouw had gezien dat het beestje met de staart tussen de benen trillend ineen kromp. Net daarvoor had het beestje een klap gekregen. De bazin zou daarna gezegd hebben dat ze de hond aan het opvoeden was.


Onderdeel van training

De man vertelde dat de hond uit Roemenië kwam en opgeleid werd als hulphond voor de vrouw. De vrouw heeft diabetes. Volgens de man werd de hond getraind om schommelingen in de bloedsuikerspiegel van zijn bazin te signaleren. Dat de vrouw haar vingers in de neus van de hond stak was onderdeel van zijn training, zei de man in de rechtbank. Zo moest het beest wennen aan dat kinderen dat ook zouden kunnen doen.


De officier van justitie was niet overtuigd dat de handelingen van de vrouw 'zonder redelijk doel' waren, en vroeg om vrijspraak. De rechter dacht daar anders over. Alleen de beschuldiging dat de vrouw met haar rolstoel over de poten van de hond gereden hebben, was volgens de rechter niet bewezen.

Onze Ambassadeurs