Symposium: "Wijkteams en sociale dienst - het verbinden van twee werelden"

Geschreven door Redactie

Op donderdag 27 juni organiseren de gemeente Almere en AEPB Onderzoek en Advies een symposium. Dat symposium gaat over de zoektocht van gemeenten hoe we de twee werelden van de wijkteams en de sociale dienst kunnen verbinden.

In Almere is gekozen voor pionieren. In twee wijkteams is een pilot uitgevoerd waarin is samengewerkt door wijkteams en de sociale dienst. Om te weten wat dat pionieren heeft opgeleverd, werd AEPB Onderzoek en Advies gevraagd om een maatschappelijke kosten-batenanalyse uit te voeren op basis van effectonderzoek met big data. De pilot en het onderzoek ernaar hebben in Almere waardevolle lessen opgeleverd.  


Het belangrijkste is dat we kwetsbare inwoners willen blijven helpen. Daarvoor moeten we eerst weten wat we kunnen doen dat werkt. En dat is alleen mogelijk als we onze kennis met elkaar delen om samen lessen voor de toekomst te trekken. Almere deelt graag haar geleerde lessen. Het is verheugend dat een flink aantal directeuren sociaal domein uit andere steden heeft toegezegd om hetzelfde te doen. Aan het einde van het symposium hopen wij dat al die lessen een bijdrage kunnen leveren aan een volgende stap in de transformatie van wijkteams en sociale dienst in gemeenten door heel Nederland. Doet u met ons mee?


Lees meer het programma en praktische informatie rond het symposium op de website van AEPB Onderzoek en Advies. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Onze Ambassadeurs