Van Gerner niet naar Europese Spelen

Geschreven door Redactie

Turnster Céline van Gerner doet niet mee aan de Europese Spelen in Minsk. De Emmeloordse laat weten dat ze na haar achillespeesoperatie van vorig jaar nog niet voldoende is hersteld.

Van Gerner wil haar herstel niet overhaasten en kiest er daarom voor de European Games in Minsk over te slaan: ,,Met mijn enkel gaat het de goede kant op, maar ik ben fysiek nog niet voldoende hersteld. Ik heb met mezelf afgesproken dat mijn gezondheid voorop staat en wil daarom ook niets overhaasten," zegt Van Gerner. 

Bondscoach Gerben Wiersma heeft eerstejaars senior Laura de Witt (Klaverblad TON Almelo) opgeroepen om Van Gerner te vervangen. De Witt zal samen met Naomi Visser (Topsport Noord) namens TeamNL in actie komen bij de Europese Spelen. 

De Europese Spelen worden voor de tweede keer gehouden. De vorige editie vond plaats in Bakoe. Van 21 tot en met 30 juni wordt deze tweede editie in Wit-Rusland gehouden.