Urker vissers worden niet geweerd van Floriade

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere wil het plan doorzetten om Urker vissers een prominente rol op de Floriade te geven. De Partij voor de Dieren had in schriftelijke vragen het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om het idee terug te draaien, maar daar voelt het college niets voor.


De Partij voor de Dieren vindt dat de visserij één van de meest dieronvriendelijke sectoren binnen de voedselvoorziening is. Ook zou het eten van vis ongezond zijn, omdat vissen volgens de partij vol zitten met (micro)plastics en zware metalen.


Het college is van mening dat de Urker vissers een prominente plek op de Floriade verdienen. Het centrale thema van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 is de groeiende stad van de toekomst. Innovaties op het gebied van de voedselvoorziening spelen daarbij een belangrijke rol.


"Voor de Urker vissector, maar bijvoorbeeld ook voor de aardappelsector in de Noordoostpolder is de verduurzaming van hun sector een hele opgave. Wij zien dan ook met belangstelling tegemoet welke duurzame innovaties c.q. experimenten de visserij wil laten zien", schrijft het college.


Naast een plek voor innovaties in de visserij is er op de Floriade ook plaats voor nieuwe ontwikkelingen op andere gebieden, zoals plantaardig eiwit.