Staatbosbeheer verwijdert parasols uit Oostvaardersplassen

Geschreven door Redactie

Staatsbosbeheer heeft zondag een aantal parasols uit de Oostvaardersplassen weggehaald. De parasols waren door onbekenden ter hoogte van uitkijkpunt De Praambult in het natuurgebied geplaatst.

Staatsbosbeheer heeft de parasols weggehaald omdat de dieren de voorwerpen niet kennen en de parasols daarom onnodige stress voor de dieren veroorzaken.


Vermoedelijk zijn de gekleure parasols neergezet omdat de plaatsers vinden dat dieren in het gebied tijdens het warme weer te weinig beschutting hebben. De afgelopen week werd hierover op sociale media veel gediscussieerd. Er werd schande van gesproken dat de grote grazers geen beschutting kunnen vinden. 

'Liever wind dan beschutting'


Ook Staatsbosbeheer vermoedt dat de parasols uit protest zijn geplaatst. Een woordvoerder benadrukt opnieuw dat de afgelopen jaren gebleken is dat de dieren daar geen belang bij hebben. "We houden echt goed in de gaten hoe het met de dieren gaat. In eerdere jaren werden de randgebieden van de Oostvaardersplassen opengesteld, zodat de dieren daar onder bomen en struiken konden schuilen. Maar telkens zagen we weer dat ze bij warm weer liever in de open vlakte bleven, omdat daar nog wat wind staat. De dieren kiezen liever voor wind dan voor beschutting."

Onze Ambassadeurs