A6 is klaar; jaar eerder dan verwacht

Geschreven door Redactie

Het werk aan de verbreding van de A6 is afgerond. De snelweg tussen Almere Buiten-Oost en Diemen was twee jaar lang geregeld dicht voor wegwerken. Volgens Rijkswaterstaat is er efficiënt gewerkt waardoor de werkzaamheden een jaar eerder klaar zijn dan verwacht.


De snelweg is veranderd van twee rijstroken per kant naar vier rijstroken per kant. Bovendien zijn er nu verschillende soorten rijbanen aangelegd. Een snelle hoofdrijbaan van Almere Buiten naar Diemen en een parallelbaan met afslagen naar de verschillende op- en afritten in Almere. 

De verandering van de weg zorgde voor verwarrende momenten bij bestuurders. Wie op de linkerbanen reed, kon niet niet meer bij de afritten van Almere komen. Een paar automobilisten waagden het om de middenberm over te steken. Ze kregen een bon van de politie. Verder was het ook wennen bij de afslag naar de A27. Moest je voorheen rechts aanhouden vanuit Lelystad, nu is dat links. 

Wisselbaan 

Verder is tussen de Hogering en Diemen een wisselbaan aangelegd. Automobilisten vanuit Almere kunnen 's ochtends deze zogenoemde 'spitsstroken' oprijden en tot aan Diemen in de richting van Amsterdam doorrijden. 's Middags zijn de stroken juist in tegengestelde richting te gebruiken. Op deze manier is er meer asfalt voor automobilisten van- en naar Almere.

Grote bouwprojecten 

De snelweg is enkele meter lager komen te liggen dan het voorheen was. Door deze verlaging en de verbreding van de weg moesten ook de viaducten over de snelweg aangepakt worden. Het grootste project was de viaduct bij Almere haven. Daar is een busterminal over de snelweg heen gebouwd. Het enige dat nu nog moet gebeuren is het aanplanten van bomen in de bermen.

Onze Ambassadeurs