Gemeente opnieuw aan de slag met klachten over cafés

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere moet zich opnieuw buigen over de bezwaren van een buurvrouw van twee cafés aan het Deventerpad. Dat beslist de Raad van State. De vrouw woont boven 'De Krullenbol' en 'Le Cameleon' en ervaart overlast.

Beide horecagelegenheden waren in eerste instantie niet toegestaan aan het Deventerpad, maar zijn in 2016 door de gemeente gelegaliseerd. De buurvrouw verzet zich tegen dat besluit, maar heeft in haar juridische strijd tot nu toe geen voet aan de grond gekregen. 

De Raad van State stelt nu dat een aantal punten in haar bezwaar niet goed genoeg onderzocht zijn, zoals het effect van een geluidsbegrenzer en de hoeveelheid parkeerplaatsen voor cafébezoekers. Daarom moet Almere opnieuw een oordeel vellen over de klachten van de buurvrouw.