Tekort aan doktersassistenten dreigt

Geschreven door Redactie

Flevoland krijgt de komende vijf jaar te maken met een tekort aan doktersassistenten en praktijkondersteuners. Dat verwacht de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). Het zou gaan om 109 doktersassistenten en 78 praktijkondersteuners binnen de Flevolandse dokterspraktijken.

Het tekort komt doordat veel medewerkers met pensioen gaan en opvolgers lastig te vinden zijn. Daarnaast hebben steeds meer mensen zorg nodig, omdat de bevolking vergrijst. Omdat ouderen steeds langer thuis wonen, groeit het beroep op de huisartsenzorg extra. Ook liggen mensen korter in het ziekenhuis en vangen de huisartsenpraktijken bepaalde taken daarvan op.

Het tekort is een landelijk probleem, meldt de SSFH. Minstens 23 procent van de ongeveer 5000 praktijken in Nederland ervaart nu al tekorten aan onder andere assistenten en ondersteuners.

Onze Ambassadeurs