YouTube-ster Gio Latooy neemt film op in Noorderplassen

Geschreven door Redactie

In de tuin van een villa in Almere Noorderplassen werd vrijdagavond een scene van een speelfilm opgenomen met in de hoofdrol YouTube-ster Gio Latooy. Ook zijn tweelingzus Melanie en zijn ouders spelen mee in de film.


"In de film gaan mijn ouders twee weken op vakantie en ik moet op het huis passen, een grote villa die ze net nieuw hebben", legt Gio Latooy uit. "In die twee weken geef ik een feestje en loopt alles compleet uit de hand. Ik moet er dan in die twee weken voor zorgen, voordat mijn ouders thuiskomen, dat alles weer gefixed is en dat ze niks doorhebben." 


Het is geen toeval dat de opnames in Almere zijn. Regisseur Bas van Teylingen komt namelijk uit Almere en weet alle mooie plekjes in de stad. Hij is ervan overtuigd dat de film met een bekende YouTube-ster gaat scoren. 


"Je ziet dat de markt verandert en dat jongeren niet meer naar de bioscoop gaan", vertelt Bas van Teylingen. Daarom scoren films met YouTubers. Dat zijn namelijk de helden van nu net als Elvis en The Beatles in hun tijd. Dat waren ook geen acteurs maar ze kregen wel hun eigen films." 


In de film zitten ook verschillende bekende Nederlanders zoals presentator Frits Sissing, cabaretier Emilio Guzman, actrice Maaike Martens (De Luizenmoeder) en cabaretier en acteur Rutger de Bekker (Vliegende Panters). De film met de titel Project Gio wordt op 5 december in de bioscoop verwacht. De première is aan het eind van dit jaar in bioscoop Kinepolis in Almere.