Worstkoning ligt in de clinch met Churros-kraam

Geschreven door Redactie

De Worstkoning op de zaterdagmarkt in Almere heeft problemen met de Churros-kraam die vlak naast zijn stalling staat. Volgens eigenaar André Keizer is de Churros-kraam directe concurrentie voor zijn onderneming. Churros zijn stengels van gefrituurd tarwedeeg.


Keizer is boos op de gemeente Almere. Hij had inspraak willen hebben in het uitgeven van de vergunning aan de Churros-kraam. Daarom is hij eerder al naar de rechtbank gegaan. Een rechter oordeelde dat Keizer geen belanghebbende is in deze zaak, omdat de ondernemers een ander soort eten aanbieden en dat de Churros-kraam daarom geen concurrent is. Daar is Keizer het niet mee eens. Hij is in hoger beroep gegaan. 


Die zaak diende afgelopen woensdag bij de Raad van State. Ook hier bleef Keizer volhouden dat de Churros-kraam een concurrent voor hem is. De uitspraak is over een paar weken. 


De Churros-kraam heeft onlangs van de gemeente Almere een vergunning voor onbepaalde tijd gekregen voor de zaterdagmarkt. Op doordeweekse dagen staat de kraam ook al op het Stadhuisplein.