Bazen van de Club roepen op tot respect op het voetbalveld

Geschreven door Redactie

De voorzitters van het jeugdbestuur van Almere City FC onthullen zaterdag 17 augustus een uniek spandoek bij het Academy-veld van de betaald voetbalclub. Algemeen directeur John Bes en trainer Robert Molenaar helpen de bestuurders om 13:00 bij de onthulling, waarbij met grote letters de tekst ‘Zonder Tegenstander Geen Wedstrijd’ zichtbaar wordt.

Op de sportvelden lopen de emoties vaak hoog op. Dit gebeurt zowel binnen als buiten het veld. “Wij vinden dit vreselijk omdat wij respect hoog in het vaandel hebben staan,” aldus voorzitter Redouan Benhija van het jeugdbestuur.

“Een belangrijke boodschap van ons is dan ook: Zonder tegenstander Geen wedstrijd,” vervolgt medevoorzitter Pascal Spaan. “Dit betekent stomweg: als je geen respect voor je tegenstander hebt, kan je ook geen wedstrijden op niveau spelen.”

De jongste jeugdteams van Almere City FC zijn bij het fotomoment aanwezig. Want wat is Ajax zonder Feyenoord, wat is Barcelona zonder Real Madrid, wat is Rico zonder Badr? Het spandoek komt uiteindelijk bij alle amateurverenigingen in Almere te hangen. Het idee van de Bazen van de Club is om voor elke wedstrijd een teamfoto te maken met de tegenstander achter het spandoek. “Dit creëert voorafgaand aan de wedstrijd al saamhorigheid en een wederzijds respect met als doel nog meer plezier tijdens het sporten,” zegt Pascal. “We hebben elkaar allemaal hard nodig om een leuke wedstrijd op de mat te brengen, daarom is respect voor elkaar heel belangrijk,” voegt Redouan toe. “Deel je eigen respectmomentje op social media met #deBazenvandeClub.

Jeugdbestuur

Het jeugdbestuur van Almere City FC werd afgelopen februari gekozen om anderhalf seizoen lang belangrijke keuzes te maken op het gebied van jeugdgerelateerde issues bij Almere City FC. Het jeugdbestuur van Almere City FC is het jongste jeugdbestuur van Europa. Het jeugdbestuur telt vijf leden.

Onze Ambassadeurs