Zeewolde toch niet op de verkeersborden A6

Geschreven door Redactie

Zeewolde komt toch niet terug op de ANWB-borden bij afslag 5 van de A6 in Almere. Eerder maakte Rijkswaterstaat bekend dat automobilisten op de snelweg bij de Waterlandseweg weer een verwijzing naar Zeewolde zouden krijgen.


De dienst deed dat na vragen op Twitter van gemeenteraadslid Cees Steijger van Zeewolde Liberaal. Rijkswaterstaat schreef: "We gaan op locatie de situatie opnemen en Zeewolde op de bewegwijzering laten aanbrengen." 


Een paar uur na het antwoord kwam er een excuus-tweet. Bij Rijkswaterstaat was sprake van een misverstand. De dienst dacht dat het ging om de bewegwijzering langs de A27, maar daar staat Zeewolde gewoon op de borden. 


Verbreding A6 

Na de verbreding van de snelweg bij Almere paste de wegbeheerder de blauwe borden aan. Daarbij werd Zeewolde bij afrit 5 (Waterlandseweg) weggehaald. Veel mensen waren daar niet blij mee en ook Provinciale Staten wilden dat Zeewolde weer op de borden terug zou komen. Even leek het er op dat het zou gebeuren, maar Rijkswaterstaat houdt vast aan het gekozen beleid om doorgaand verkeer zo lang mogelijk over rijkswegen te leiden en niet via provinciale wegen. Dat betekent dat automobilisten over de A27 worden geleid, een langere route dan over de Waterlandseweg.

Onze Ambassadeurs