Zorgen om lerarentekort nemen toe

Geschreven door Redactie

Worden vanwege het lerarentekort kinderen in Almere straks gewoon naar huis gestuurd?

De politiek in Almere houdt daar serieus rekening mee. Zo bleek donderdagavond tijdens de politieke markt. 

Wethouder Jerzy Soetekouw (PvdA) haalde een artikel aan van het Parool waarin wordt geschreven over een brief van verschillende schoolbesturen aan ouders om begrip te vragen voor de 'zorgwekkende situatie'. De brief, die volgens de krant ook ondertekend is door Almeerse schoolbesturen, waarschuwt zelfs voor de mogelijkheid dat er een vierdaagse schoolweek wordt ingevoerd. 

Wethouder Soetekouw sluit die optie niet uit: "In heel Nederland zijn er op dit moment 1.400 klassen die het schooljaar zijn begonnen zonder leraar voor de klas. In Almere zijn er vacatures voor 27 fulltime-leraren. Dat toont aan dat er ook hier met man en macht gewerkt moet worden aan een oplossing." 

Lerarenbeurs 

De gemeente Almere wil komen met een actieplan waarbij er onder meer leraren uit andere steden worden binnengehaald. Bijvoorbeeld met een verhuisvergoeding en een zogenoemde 'lerarenbeurs'. Die bonussen moeten het aantrekkelijker maken. "We moeten strijden tegen het grote geld dat in Amsterdam en Utrecht wordt uitgegeven om dit probleem aan te pakken. En daarom proberen we met inventieve maatregelen onderwijzers over te halen om toch in onze mooie stad aan het werk te gaan", aldus Soetekouw. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. 

Onze Ambassadeurs