Taakstraffen voor vechtpartij in danscafé

Geschreven door Redactie

Drie Almeerse vrienden krijgen een taakstraf van 40 uur voor betrokkenheid bij een vechtpartij in Café Men At Work op de Grote Markt in Almere.

Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. De mannen zijn 20, 20 en 21 jaar oud.  

Bij het gevecht in juni 2017 brak een slachtoffer zijn elleboog. Verder heeft hij geestelijke klachten. De vrienden zeiden tijdens de rechtszaak dat een bekende van hen werd aangevallen door het slachtoffer. Naar eigen zeggen probeerden ze de boel te sussen waarna de vlam in de pan sloeg.  

Op camerabeelden is te zien hoe alle drie de verdachten het slachtoffer slaan, duwen en stompen. De rechtbank rekent het de verdachten aan dat ze meededen aan de vechtpartij. Wel zijn ze vrijgesproken van zware mishandeling. Daarom valt de straf lager uit dan de 120 uur werkstraf die twee weken geleden werd geëist. 

De straf is ook lager omdat zowel de verdachten als het slachtoffer geweld hebben gebruikt. Verder hebben meer mensen meegedaan met de vechtpartij. De rechtbank vindt daarom dat niet alleen de verdachten verantwoordelijk zijn voor het letsel van het slachtoffer. Een schadevergoeding van 2300 euro is ook afgewezen. 

Onze krant nog niet ontvangen?