Jongen (19) vrijgesproken van verkrachting

Geschreven door Redactie

Een 19-jarige Almeerder is door de rechtbank in Lelystad vrijgesproken van verkrachting.

Een meisje had aangifte tegen hem gedaan, nadat ze op zijn slaapkamer -terwijl zijn ouders beneden zaten- twee keer seks met hem had. Gedwongen, zegt zij. Maar de rechtbank is daar niet van overtuigd. 

Omdat de Almeerder tijdens het voorval minderjarig was, werd zijn rechtszaak twee weken terug achter gesloten deuren behandeld. De officier van justitie was toen wel overtuigd van zijn schuld. Het is niet bekend wat voor straf die eiste. 

De jongen zou het meisje twee keer hebben verkracht. Zij was naar zijn huis gekomen, nadat ze contact met hem had gezocht via Instagram. Zijn ouders lieten haar binnen, omdat hij op een feestje was. Toen hij thuiskwam, ging hij met het meisje naar zijn slaapkamer en daar hadden ze seks. Daarna vertrok hij weer naar het feestje. Bij thuiskomst hadden de twee opnieuw seks. 

Volgens het meisje was dat tegen haar wil en de officier geloofde haar. Want naast de aangifte van het meisje, vond hij ook steunbewijs in het Whatsapp-bericht dat zij die avond stuurde naar een bekende. Daarin vertelde ze dat ze tot seks was gedwongen. Een dag later zag deze bekende haar en merkte dat ze behoorlijk overstuur was.

De rechtbank vindt ook wel dat er wettig bewijs is voor verkrachting. Maar er zijn te veel vragen om ook overtuigd te zijn van de schuld van de Almeerder. Waarom vluchtte het meisje bijvoorbeeld niet tussen de twee vermeende verkrachtingen door? En hoe kwam ze aan de blauwe plekken die ze had? Omdat die vragen niet beantwoord konden worden, werd de jongen toch vrijgesproken.

Onze Ambassadeurs