Publieksprijs UAF voor Dalal Ghanim

Geschreven door Redactie

De Almeerse farmaciestudente Dalal Ghanim heeft de Publieksprijs gewonnen bij de jaarlijkse 'uitblinker van het jaar'-verkiezing van vluchtelingenorganisatie UAF.

Ze greep daarmee naast de UAF-Award. Die ging naar het Groningse muzikantenechtpaar Karoun Baghboudarian en Rani Elias.


De 23-jarige Dalal was één van de zeven genomineerden voor de prijs voor vluchtelingen die goed presteren op werk, school en maatschappelijk gebied. Ze vluchtte zes jaar geleden uit Irak. Het UAF noemt haar 'iemand die onder moeilijke omstandigheden goede studieresultaten behaalt en de wereld wil verbeteren.' Naast haar studie werkt Dalal bij de apotheek in het Flevoziekenhuis en geeft ze bijles in scheikunde. 


Dalal kreeg haar prijs, een boekenbon van 400 euro, op een bijeenkomst in Amsterdam. De internet-verkiezing heeft een recordaantal stemmen opgeleverd, zegt UAF. Er werd meer dan tienduizend keer gestemd, drie keer het aantal stemmen van vorig jaar.

Onze Ambassadeurs