City FC wil tegen Eagles 10e thuiszege op rij boeken

Geschreven door Redactie

De profvoetballers van Almere City FC willen zondagmiddag hun tiende thuiszege op rij boeken in de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van Robert Molenaar moet daarvoor afrekenen met de nummer 9 van de ranglijst Go Ahead Eagles. De Almeerders staan momenteel op de zevende plaats, maar het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts 2 punten.

Geen Thomas Verheydt

Voor spits Thomas Verheydt, die afgelopen zomer overkwam van Go Ahead Eagles, komt de wedstrijd tegen zijn oude werkgever te vroeg. Verheydt die kampt met een knieblessure baalt daar behoorlijk van: "Zeker, het is toch een speciale wedstrijd. Ik baal sowieso dat het nu al de achtste wedstrijd is, die ik mis dit seizoen. Het is begonnen met de binnenkant van de knie en nu is ook een pees,die daar omheen loopt geirriteerd. Het is heel vervelend, maar ik ga er geen tijdsdruk meer aan geven.", aldus Verheydt.

Naast Verheydt kan trainer Robert Molenaar ook nog geen beroep doen op Ricardo Kip, James Efmorfidis, Jelle Goselink en Joedrick Pupe. Ilias Alhaft, Tim Receveur, Nicky van Hilten en doelman Agil Etemadi zijn met ernstige blessures nog maanden uitgeschakeld.

Oude bekenden

Almere City FC treft tegen Go Ahead Eagles een aantal oude bekenden. De club uit Deventer staat sinds dit seizoen onder leiding van trainer Jack de Gier en zijn assistent Marco Heering. Het duo was in het verleden zeer succesvol bij Almere City FC: in 2018 werd onder leiding van het koppel de finale van de play-offs gehaald. Ook de video-analist van destijds Leen den Boer uit Zeewolde is tegenwoordig in dienst van Go Ahead Eagles.

Opstelling Almere City FC :

Smits, Van Vlerken, Mirani, Balker, Koppers, Loen, Bensabouh, Kaandorp, Hunte, Harrison en Venema

Onze Ambassadeurs